Ane
Bli gravid
Svangerskap
Fødsel
Baby
Amming og barnemat
Linker
Gjestebok/Forum
Søk i ammetaka
Kontakt

 

TIPS TIL BARNEHAGETILVENNING

Vår banehagestart

Utstyr til barnehagen

 

Disse tipsene er skrevet av Lelle i nettbarselgruppa mi. Jeg ser for meg at det kan være greit å ha dette i bakhodet når Ane snart begynner i barnehagen. (Hun blir så fort stor!!!)

 

1. Snakk med barnehagen om hva problemet går ut på, kanskje kan de gi noen gode råd

2. V ær sikker på at du ikke overfører din usikkerhet og dårlige samvittighet over på ungen, for det merker de!

3. Lag avtaler med barnet før dere kommer til barnehagen som f.eks. "i dag blir mamma med deg inn så du får tatt av deg klærne også følger jeg deg bort til frokostbordet/til vinduet så du og en av de voksne kan vinke til meg når jeg går." Du må jo selvfølgelig finne ut av hvordan du vil gjøre det , men ikke bli for lenge i barnehagen. Ikke si noe du ikke gjør, f.eks. nå skal jeg gå snart også blir du 25 min til. Avtal på forhånd med henne sånn at dere begge vet hva som skal skje.

4. Fortell barnet når du skal hente. Si f.eks:"Etter du har spist frokost skal dere ut å leke og etter det skal dere ha litt samlingstund før dere spiser lunsj og etter det så kommer mamma og henter deg igjen"

5. Ikke snakk over hodet på barnet om dine bekymringer når du leverer eller henter. Det er veldig dumt å ha litt bekymret stemme og spørre personalet om masse ting som kan gjøre ting vondt verre. Spør heller om ikke du og avd.lederen kan snakke litt om hva som skjer.

6. Gå aldri fra barnet i barnehagen uten å si hadet. Det er kanskje fort gjordt å tenke at "nå leker hun så fint" eller lignene og så bare gå.

7. Snakk med barnet om hvordan dagen har vært på vei hjem eller når dere kommer hjem. Følg nøye med på dagrapporten i barnehagen hvis det finnes en sånn, eller spør de voksne om hva som har skjedd idag.
Da kan du nemlig spørre direkte f.eks: Var det gøy å leke med barbiene sammen med Stine og Camilla? Hvis man går i fella å spørre hva barnet har gjordt får man som regel: ikke no til svar. Det ville jo vi også gjøre. "Hva har du gjordt på jobben idag?" Svar: "ikke noe spesielt". Spør direkte!

8. Kanskje er det noen på avdelingen til barnet som ikke bor så altfor langt vekk. Kanskje du kunne arrangere at du tok med de begge hjem en gang så de kunne leke litt hjemme hos dere. Dette funker best hvis hun er kommet litt på gli da. Hvis ikke er det jo ikke sikkert at det er noen som vil være med dere hjem og det er jo nesten verre. S å vent til hun er litt på gli og har funnet en som matcher fint. Snakk med personalet om dette kanskje de har en plan om hvem de tror kan bli en fin venninne? Og for all del, snak med barnet om disse tingene. Og husk å gjøre stas på alt det andre.

9. Ikke gå i fellen med å kjøpe barnehagetid. Og da mener jeg;" hvis du er flink å være her så kan vi gå på Mc Donalds etterpå" eller "så reiser vi til mormor etterpå å spiser vafler" Da venter hun jo bare på at dagen skal gå fort å bli kanskje sittende å henge i håp om at timene skal gå. Kanskje blir hun sittende å tenke hva mamma gjør hjemme nå? Målet er at ikke det skal være så attraktivt å være hjemme, men at det er knall tøft og moro i bhg.

 
 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Betingelser for bruk av Ammetaka.no