Ane
Bli gravid
Svangerskap
Fødsel
Baby
Amming og barnemat
Linker
Gjestebok/Forum
Søk i ammetaka
Kontakt

 

SNØGGELBØGGEL

Tipstråd for posesying (nybaktmamma.com)
Flere ting du kan lage til baby og småbarn
 
Caroline har fått seg ny pose

Posen er sydd som Ane sin, men med glidelås i stedet for knapper. Da blir det litt lunere. Søt er hun!

 

 


Opprinnelsen til navnet er fleeceposene Buggysnugle. Men de er dyre, og jeg er ikke så glad i å ha fleece helt innpå kroppen, så da ble løsninga en hjemmelagt variant av fleece fora med bomull. Med Ane sitt lange fjonete hår tror jeg det ville endt i katastrofe om hun skulle ligget og gnidd seg mot et "elektrisk" fleeceunderlag hele dagen...
Den består av to flak. Et som ligger under Ane i vogna, og som selene er tredd igjennom. Og et som ligger over henne når hun har behov for noe som luner litt. Disse kan kneppes sammen med store trykknapper.
 

Materialer:
1 fleeceteppe
Bomullsstoff (omtrent like mye som teppet)
Sytråd
Store trykknapper, snorer eller glidelås.
Evt fleece i en annen farge eller annet dilldall til pynt på posen.

Framgangsmåte:
Posen bør tilpasses din vogn, og derfor må du ta mål til posen selv. Min pose er sydd til ei Emmaljunga Duo Edge vogn. Vi har ei Simovogn også, men den ferdige posen passa overhodet ikke i denne.
Jeg målte vogna fra nederst på fotbrettet og til toppen av ryggen. Dessuten la jeg på 25 cm for å få stoff som kan dras over på baksiden på ryggen på vogna, så den skal henge fint der. Til overdelen tok jeg mål fra nederst på fotbrettet, og opp til der Ane har haka si når hun sover. Både over og underdelen er ca 53 cm bred. Da er det godt med plass til Ane oppi posen.
Underdelen på posen min består av ett lag fleeceteppe, og ett lag bomullstoff som for. Overdelen har ett lag bomull som for, og to lag fleeceteppe utenpå.

Legg sammen bitene til overdelen og bitene til underdelen, hver for seg. Fest med knappenåler. Sy rundt, men la det være igjen en liten åpning på den ene siden. (Den røde streken.) Klipp av det overflødige stoffet på hjørnene (den grønne streken), men vær forsiktig så du ikke tar sømmen, eller for tett inntil sømmen! Vreng posen gjennom den lille åpningen så du får sømmrommet på innsida, og ei bomullside og ei fleeceside ut. Bruk en blyant eller liknende til å dytte hjørnene god ut.For å få posen til å holde fasongen, og for å få lukka den åpningen jeg vrengte gjennom, sydde jeg rundt kanten en halv cm innenfor den første sømmen etter at posen var vrengt. Pass på at lagene ligger kant i kant, med den første sømmen helt ytterst.
Når dette er gjort på over og underdelen bretter du noen cm av underdelen så du får ei lomme du kan henge over ryggen på vogna. Heng posen på plass, legg ned ryggen på vogna, og merk av hvor selene er festa i vogna. Klipp hull til selene og sy rundt kanten på hullene med knapphullssting. Pass på at hullene i posen blir så brede at du klarer å tre spennene på selene igjennom! Sy på trykknapper langs kanten på over og underdelen. Jeg har sydd på fleecesida på underdelen, og bomullsida på overdelen for at det skal bli litt tettere rundt kantene.

Ferdig!!

Posen kan godt pyntes med div aplikasjoner i fleece eller bomull. Min pose er rød, og skal få hvite blomster på overdelen etter hvert.
Posen kan gjerne sys med glidelåslukking. Da blir den enda litt tettere og varmere, men litt mindre luftig. Dessuten går det an å sy åpning i fotenden på overdelen, sånn at det går an å putte inni et teppe eller ei dyne etter hvert som høsten kommer. Jeg vurderer også å sy en pose til vinterbruk av ei termodyne jeg har liggende. Eller hva med skinn underside, og termodyne oppå, og glidelås i mellom?

Nå som det er sommer og varmt (endelig!) har vi brukt bare underdelen på dagtid, så behovet for en pose er kanskje ikke det aller største. Men posen kan vaskes, og underdelen ligger stødig og fint og beskytter vogna mot svette, solkrem, mat og drikke. Og så er det deilig å kunne kneppe på en lun og god overdel litt ut på kvelden.

Her er to bilder av nesten ferdig snøggel. Pynten mangler fortsatt, men det spiller liten rolle. På det første bildet er Ane veeeeeldig opptatt av trykknappene. Skal se hun lærer ett og anna av posen sin! (Klikk på bildene så blir de større.)

 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Betingelser for bruk av Ammetaka.no