Ane
Bli gravid
Svangerskap
Fødsel
Baby
Amming og barnemat
Linker
Gjestebok/Forum
Søk i ammetaka
Kontakt

 

HELSETEPPE AV ULL

Flere ting du kan lage selv til baby/barn

 

 


Jeg har strikka et "helseteppe" av ull til Ane. Det er strikka av babyull fra Dale, og er strikka på pinne nummer 6,5. Teppet er luftig, men varmt, elastisk og kjempemykt, og Ane liker godt å ha det rundt seg i vogna eller senga.

Jeg har valgt å bruke en lang rundpinne, men vanlige, lange pinner går sikkert også bra. Det kommer an på størrelsen på teppet. Teppet er strikka med rette masker fram og tilbake på pinnen. Enkleste sort, som alle kan få til.
Hvor mange masker du trenger, kommer an på hvor stort du vil ha teppet, og hvilken størrelse det er på pinnen du velger å bruke. Jeg vil anbefale å begynne med å strikke en liten lapp for å se forholdet mellom masker og centimeter. På teppet mitt er 10 cm ca 19 masker.

For å lage et babyteppe går det nok med 7-8 nøster à 50 gram. Men dette kommer veldig an på strikkefasthet, pinnestørrelse og selvfølgelig størrelse på teppet.

Myk og god merinoull kan være et godt alternativ til babyull. Det selges bl.a. hos nøstebarn

Et lite tips til slutt: Jeg har kjøpt garn på Obs i stedet for på garnbutikker. Og det har jeg spart ganske mange kroner på. Ca 6 kroner pr nøste, så det blir penger av det hvis du skal strikke et stort teppe.

 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Betingelser for bruk av Ammetaka.no