Ane
Bli gravid
Svangerskap
Fødsel
Baby
Amming og barnemat
Linker
Gjestebok/Forum
Søk i ammetåka
Kontakt

 

KJERRINGRÅD FOR Å SETTE I GANG FØDSELEN

 
 

 

 


Jeg gikk nesten to uker over termin, og holdt på å klikke!! Her er noen tips for å få fart på sakene. Det meste av dette er kjerringråd, og hvor effektive de er skal være usagt.
 
Varme kluter på brystene eller stimulering av brystvortene vil frigjøre hormonet oksytosin (det hormonet som gjør at det gis ned melk når barnet suger.) Dette hormonet kan bidra til at livmora begynner å trekke seg sammen, noe som kan ende i rier hvis kroppen er klar for det. Men vær forsiktig. For intens nippel snurring kan sette i gang maserier som kan bli slitsomme for både deg om ikke minst for ungen. Gro Nylander anbefaler i boka "På vei" at første runde med slik stimulering bør gjøres under oppsikt av helsepersonell, og med CTG registrering på for å se om barnet tåler det stresset det er å bli utsatt for kraftige kynnere.. I alle fall skal en ikke gjøre dette mer enn en time i slengen og ikke mer enn to ganger i døgnet

Samleie er kanskje ikke det som frister mest helt på tampen av svangerskapet... Men det er en god fødsels-igangsetter! Sæd inneholder prostaglandiner som virker modnende på livmormunnen, og orgasme gir livmorsammentrekninger som kan gå over i veer. Dette er rikshospitalets "oppskrift"

Dette virker ikke alltid, men gir den beste måten å starte fødselen på en naturlig måte.
Ligg på ryggen med hodet og skuldrene godt støttet opp av så mange puter som du synes er behagelig. Partneren skal stå på kne med ansiktet mot deg mellom beina dine. Løft det ene benet så foten hviler på hans skulder. Gjør det samme med det andre benet. Selv om denne stillingen ikke er behagelig gjør den det mulig for penis å trenge så langt inn at penishodet berører livmormunnen.
Det er ikke nødvendig at du får orgasme, men en orgasme kan starte sammentrekninger som senere danner det rytmiske mønsteret for de tidlige veene.
Nå han har hatt sædavgang bør han bli inne i deg i ca 5 min., og du skal ligge i samme stilling med bena høyt i 10-15 min så livmorhalsen blir badet i sæd. Det er også viktig å stimulere brystvortene med hendene eller tungen, dette kan gi virkning også uten samleie. Ca 20 min med stimulering avbrutt av andre former for kjærtegn passer de fleste kvinner.
Etterpå: slapp av og døs gjerne litt. Selv om du ikke har startet sammentrekningene i livmormusklene, har du ganske sikkert hjulpet livmormunnen til å åpne seg raskere

Vær aktiv. Gå tur. Dette kan hjelpe til at babyens hode festes, og starte rier. Andre foretrekker vindusvask, bilvask, løping i trapper, eller å hoppe tau. Hver sin lyst. Pass bare på at du ikke sliter deg ut. Det kommer snart ei anledning hvor du trenger å ha litt overskudd!!

Akupunktur kan gir både for modning og for å starte opp/forsterke rier. Jeg fikk akupunktur for å sette i gang riene, og det fungerte!

Akupressur kan kanskje hjelpe? Det er tre hoved punkter som kan frembringe fødsel: oppe i ganen rett bak tennene, fire fingerbredder ovenfor ankelen på indre side, og mellom tommelen og pekefingeren.

Bio gladin som selges i helsekost foretninger inneholder de samme stoffene som er i sæd. Svelges hele og tas flere ganger for dagen.

Klyster/ Lakserende olje Å få fart på magen, skal også få fart på fødselen. Visstnok…

Bringebærblad-te sies å bidra til at riene settes i gang. Bladene skal gjøre sitt til at både hud og livmor utvider seg. Drikk 2-3 kopper om dagen. Du kan også prøve bringebærkapsler, som etter sigende skal være enda mer effektive.

Kanel skal virke stimulerende på livmoren og føre til sammentrekninger. I gamle dager brukte man også kanel under fødselen for å forsterke fødselsveene.
Kanel kan drikkes som te (legg kanelstenger i kokende vann.), spises i stor mengder på grøt (rømmegrøt påstås jo å være gunstig i seg selv), eller blandes med vann til ei tykk guffe som spises.

Dessuten er det diverse du kan spise og drikke. Rømmegrøt, bitter lemon, nattlysolje, solbærolje, ananas... Lista er eviglang. Men om noe av det faktisk fungerer er vel uvisst...
 
 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Betingelser for bruk av Ammetaka.no