Ane
Bli gravid
Svangerskap
Fødsel
Baby
Amming og barnemat
Linker
Gjestebok/Forum
Søk på ammetåka
Kontakt
Tilbake til forsida og julekalenderen

14. desember

Barn om jula  
*Når det er jul feirer vi med surkål at Jesus ble født mellom en krybbe og
et esel. (Kari Mette, 8år)

*I gamle dager surret de sammen Jesusbarnet med en slags bandasje og masse strikk. Så svøpte de ham rundt. De var så kristne at de smilte hele tiden. (Pernille, 7år)

*Og de måtte bare spise korn, for de hadde ikke noe annet. Dessuten hadde ikke dyr det bedre enn mennesker på den tiden. (Henrik Andre 7år)

*Hyrdene hadde turban på hodet mens de gjetet sauer og høner. Etter at
hyrdestunden var slutt, dro de for å besøke Jesus på julaften. Det er derfor vi gir hverandre gave i dag. Men de spiste nok kanskje ikke ribbe. Jeg tror de spiste grønnsaker og drakk vin. Eller kanskje de grillet eselet tross alt? (Julian, 7år)

*Det var julestjernen som lyste så høyt at de tre vimsete menn ble ført fremover til låven der Jesusbarnet lå i skjødet til jomfru Maria. (Magnus, 7år)

*De vise menn så en stor stjerne som de fulgte etter. Til slutt kom de frem til Jesus, som den gang bare var et vanlig barn. Så ga de Jesus røyk og myrra. (Hans, 8år)

*Da det ble julaften og julestjerna lyste over jomfru Maria mens hun vasket trappa, skrev Alf Prøysen Julekveldsvisa. (Tiril, 5år)

*Hyrder er egentlig vanlige mennesker. Det er ikke noe å le av. (Thea, 7år)

*Josef ble far til Jesus Kristiansen i en grisebinge uten at noen visste om det. Først visste han det ikke selv engang. Til slutt fikk han vite det av en engel som tilfeldigvis fløy forbi. På den måten begynte den oppvoksende slekt å vise seg. (Jo, 7år)

*Maria var gift med Josef, men så ble hun gravid med en fallende engel.
Derfor måtte de kjøre eselet helt de kom til et ungdomsherberge. Men der fikk de ikke komme inn. Til slutt måtte de bo i en gammel, råtten låve som en eller annen bonde eide, og Jesusbarnet måtte ligge oppi en skål mens eselet fremdeles stirret på ham. (Kim, 8år)
 
Barn sier så mye rart. Her er det flere fantastiske sitat.
 
 Betingelser for bruk av Ammetaka.no