Ane
Bli gravid
Svangerskap
Fødsel
Baby
Amming og barnemat
Linker
Gjestebok/Forum
Søk i ammetåka
Kontakt

26. uka


Dagbokforsida

<- 25. uka

25+0 - 25+6 27. uka ->  

Trening...

 

Hvor mye kan man trene som gravid? For det første skriver alle jeg har lest som uttaler seg om temaet at man skal forhøre seg med lege eller jordmor først dersom man er i det minste i tvil om hva som er greit for deg. For det andre er det ikke anbefalt med idretter som fotball, håndball, basket, og andre aktiviteter der man kan risikere å falle stygt eller få harde støt mot magen. Styrketrening og trening av magemuskler spesielt kan man godt være litt forsiktig med.

Opplever man komplikasjoner som f.eks blødninger i kan det være riktig å ta det mer med ro. Dette blir en vurderingssak, så hør med lege/jordmor.

Men aktiv og i bevegelse innenfor grenser du må finne for egen form og egen helse, er bare en fordel. I ei bok jeg har lest påstås det at undersøkelser viser at kvinner i god form føder lettere og kjappere enn de i dårlig form. Dette er selvsagt en regel med mange unntak, men en fødsel er en kraftanstrengelse av de helt store, så en viss kondis er det ganske logisk i mine ører at vil være positivt.

Trening skal være bra mot svangerskapsdepresjoner

Barnimagen har ei samling artikler om trening i svangerskapet

Bekkenbunnen skal også trenes. Den treninga er kanskje den viktigste av all trening i svangerskapet spør du meg! Jeg skal ikke bli en dame som lekker!!
KNIP FOR POKKER, KNIIIIIIP!!!

Mange skryter av yoga. Både som trening og som fødselsforberedelse.

Andre morsomme aktiviteter kan f.eks være sykling eller vanngym. Begge deler er skånsomt mot beina, noe som kan være godt når vekta stiger og stiger...

Trening for struttende mager

Trening mot depresjoner i svangerskapet

Barnimagen om trening i svangerskapet.

Trening av bekkenbunnenYoga i svangerskapet   
Fredag 23. mars 25+0
Vårens første sykkeltur!!


leirfivelVåren er her og jeg må ut ut ut! Ut i sola og den deilige lufta. Hjelpe meg så dårlig kondis man får av en vinter med null energi og dåne
Jeg får så vondt i bekkenet av å gå langt og fort og særlig på hardt og flatt underlag. Så jeg dro sykkelen fram fra vinterlagringa. Og for en følelse å sykle i vårsola innover på skogsvegen her vi bor lykkelig
Leirfivelen har også titta fram. Det finnes ikke noe bedre i hele verden tror jeg, enn de første dagene om våren med sol som varmer!!
 
   
Søndag 25. mars 25+2
Noen kommer og noen går...


Jeg har hatt arbeidshelg på sykehjemmet igjen... Da jeg kom hjem i går hadde jeg to bankende vonde føtter, et bekken som kjentes ut som det holdt på å hoppe av ledd (bokstavelig talt faktisk for den ene hofta), og ikke et fiber igjen i kroppen som var i stand til å jobbe et sekund til.

I natt stillte vi til alt overmål klokka en time fram, så natta ble en time kortere (og det utgjør litt natta mellom seinvakt og tidligvakt!) Og i dag var det ny vakt... Da jeg kom hjem fikk jeg 2,5 fine timer på verandaen i steiksola (klokka var jo egentlig bare to da jeg kom hjem pga at vi stilte klokka), og lett lek med Ane, og så pølsegrilling på et fiks ferdig bål. Da det var gjort var jeg helt segneferdig, og ville bare grine. Så da tvang jeg Ane ned på sofaen sammen med meg, og så sovna vi begge to og våkna klokka 20.00 Deilig for meg, men ikke det smarteste for Ane...

Jeg tror nok jeg har hatt min siste arbeidshelg på ei stund. Det som blir spennende er jo om jeg klarer å få praksisen til å bli litt lettere enn jobben på sykehjemmet. Det meste er lettere enn den jobben jeg har hatt denne helga da. Praksisvaktene på StOlavs i høst kan overhodet ikke måle seg med sykehjemmet i intensitet. De var ikke i nærheten i det hele tatt faktisk.

Litt rare vakter har det også vært i helga. En av brukerene våre ligger for døden, og i helga har vi trippa rundt og tenkt at dette åndedraget sikkert er hans siste. I dag satt jeg et kvarter og holdt ham i hånda mens hun som skulle være der fikk lufta seg litt. Det er rart å sitte med neven til en døende mann i sin, mens det spreller i magen. Noen kommer, og noen går... Han er en gammel mann, og det er vemodig at han dør, men ikke trist. Jeg håper faktisk at han ikke lever lenger nå. Det er ikke godt å se at de strever sånn på slutten. Jeg håper han har fått fred fra smertene og strevet.
Det kommer nye til.
 
   
Tirsdag 27. mars 25+4
Mammaklær


Jeg har fått mammaklær i posten! Jeg har kjøpt pent brukt via Finn.no. Det skal bli deilig å få utvida garderoben litt, og enda bedre var det at dette ble så billig. Mammaklær brukes jo så kort tid, så det er fryktelig surt å bruke så mye penger på det.
Et sommerskjørt, en kjole, en langarma bluse-sak, en kortarma lintopp, og en singlet ble det denne gangen, til 255 kroner inkludert porto.
 
   
Torsdag 29. mars 25+6
100 dager til menstermin!!


I dag er det 100 dager til menstermin 070707. Jeg gleder meg!!!
 
   
 
s  
 
   
Sist oppdatert 18.04.07 - Betingelser for bruk av Ammetaka.no