Ane
Bli gravid
Svangerskap
Fødsel
Baby
Amming og barnemat
Linker
Gjestebok/Forum
Søk i ammetåka
Kontakt

29. uka


Dagbokforsida

<- 28. uka

28+0 - 28+6 30. uka ->  
Tredje trimester!  
Tjoho!! Denne uka går jeg inn i tredje trimester. Dette går unna altså glis

Pasienthåndboka sier om fosteret denne uka:

Nå begynner fosteret å regulere sin egen kroppstemperatur og benmargen produserer alle de røde blodcellene. Fosteret urinerer en halv liter om dagen. Lungene er ferdig utviklet, og fosteret fortsetter med pusteøvelsene. Ved fødselen vil vann som det har pustet inn i lungene, bli klemt ut, slik at det kan trekke sitt første åndedrag så snart det er ute.

Begynner å bli stor og moden nå ja. Men enda håper jeg på mange ukers ruging!!

 
   

Lørdag 14. april 28+1
Hjemme... Igjen...


Det ble ikke skrevet noe mer forige uke gitt. Jeg ble innlagt til observasjon igjen på onsdag, samme dagen som praksisen min starta. Eller skulle starta... Den blir det nok ikke noe av, for nå er jeg sykmeldt i første omgang for tre uker framover pga faren for ytterligere komplikasjoner.

Årsaken til innleggelsen denne gangen var nye (moderate) blødninger som følge av siste ukas hendelser og den forliggende morkaka. Jeg troppa opp på svangerskapspoliklinikken bare for å stille noen spørsmål siden jeg likevel var på sykehuset (pga praksisen), og dermed bar det rett inn på obsposten en gang til. sjokk Men nå er jeg hjemme til mann og barn etter tre døgn på sykehus. Det er deilig det!!

Jeg har fått lungemodningssprøyter som ei helgardering i tilfelle prematur fødsel, men akkurat nå står det etter forholdene veldig bra til. Jeg må ta det med ro i ukene framover for ikke å trigge nye blødninger og/eller morkakeløsning. Dessuten har jeg pga omstendighetene fått streng beskjed om å ikke nøle med å ta kontakt igjen i tilfelle mer blod eller andre rariteter.
Det er ingenting i vegen for å gå helt til termin til tross for Celeston sprøytene jeg har fått for å modne fosterets lunger. Så da satser jeg knallhardt på å holde ut lengst mulig. 6-7 uker skal vi i alle fall ha!! Vi trenger det mentalt og praktisk også tror jeg. Jeg er i alle fall ikke klar for å bli tobarnsmamma riktig enda!

Minstemann (nei, vi vet ikke om det er en "mann" blunk ) ser etter nok en grundig UL (den tiende ultralyden i dette svangerskapet!) ut til å ha kommet fra ulykken uten skader. HELDIGVIS!!!! Det gjenstår flere kontroller, og 100% svar kan vi nok i alle fall ikke få før fødselen. Men jeg tror og håper dette har gått bra.

Det føles bra å bli passa så godt på. Obsposten på StOlavs kan anbefales! Høy kompetanse, veldig hyggelig personale og flotte lokaler gjør det til en fin plass å være dersom man skulle få behov for det i svangerskapet.

Nå skal vi nyyyte lørdagskvelden sammen her hjemme, i trygg visshet om at minstemann fortsatt er på plass i magen. Ane har blitt sjuk, og da føles det ekstra godt å komme hjem og passe på henne. Stakkar lille ungen min er nok litt prega av alt som har skjedd de siste dagene, og med sykdom på toppen er det ikke godt å være borte fra henne. Nå skal vi nyte hjemmetilværelsen sammen, og håpe på at vi får mange fine vårdager før babyen som planlagt kommer "til sommeren".Morkakeløsning

En artikkel om prematuritet

   

Mandag 16. april 28+3
Litt mer enn bare litt gravid...


Inni hodet mitt er jeg fortsatt "bare litt" gravid.  Dette svangerskapet har gått så fort at jeg har ikke helt rukket å henge med.  Jeg synes liksom ikke jeg har noen grunn til å sette meg oftere enn vanlig, og ta det mer med ro enn andre bare fordi det tilfeldigvis er en liten liten baby inni magen min.

tungtHelt til i dag...  Etter middag i dag kjentes det ut som om minstemann var på tur til å reise seg opp inni der og sprenge meg.  Det begynner å bli mye babykropp altså!! Det tyter jo kroppsdeler ut oppunder ribbeina mine!
Og det begynner jammen meg å bli mye mammakropp også...  Mørbanka og øm etter ulykken, med et bekken som har vært litt skranglete lenge, med en mage som begynner å bli svær, og med en beskjed i bakhodet om å ta det med ro og unngå de helt store kraftanstrengelsene, fikk jeg problemer da jeg skulle reise meg opp etter å ha sittet på gulvet og rydda papirer i ettermiddag.  Jeg kom meg opp ja, uten hjelp! Men det begynner vel endelig å sige inn at jeg er "ordentlig" gravid og ikke bare bitttelitt. På tide kanskje...

Å ta det med ro er forresten hverken gøy eller lett. De siste dagene har jeg vaska utallige maskiner med klær. Heldigvis bretta og ordna svigermor en del av dem mens hun satt barnevakt i kveld, så nå ser vi stua vår igjen... Jeg har rydda fryseren, vi har rydda soverommet vårt, skifta på senger og tatt fram sommerdynene (det siste var ekstra godt for jeg svetter så vanvittig om natta. Jeg får det liksom ikke kaldt nok.) Jeg har laga ordentlig middag, shina kjøkken, har bakeplaner for å ha kaker til barselbesøk i fryseren, irritert meg over at jeg ikke får gjort våronn i hagen, og jeg har tatt tak i en god del esker og poser som står rundt omkring med "div" oppi. Jeg må liksom renske opp og rydde vekk til babyen kommer. Og den kan jo faktisk komme når som helst, særlig med de litt usikre utsiktene som gjelder for morkaka mi. Så jeg har vel rett og slett fått litt hetta og må få ferdig redet NÅ! Og redebygging er ganske slitsomt... I tillegg har Ane vært hjemme fra barnehagen i dag (og syk hele helga) med feber og prikker. Prikkene er trolig parvovirus, og det er ikke så bra for gravide å få, så nå krysser jeg fingre for at jeg holder meg frisk!!


Parvovirus og svangerskap.
   
Onsdag 18. april 28+5
Kanskje vi skulle kjøpt oss ny vogn likevel...


gyselig

Eller kanskje IKKE!! skratteskratteskratte
 
   
Torsdag 19. april 28+6
Nok en vel overstått UL


Jeg er 27+6 i følge snurra til legen i dag med UL-termin som utgangspunkt. Og nå puster jeg igjen. I dag kan jeg rapportere at så langt det er mulig å si noe som helst etter en ultralydundersøkelse så ser min lille baby frisk ut. Ny, lang, grundig UL i dag, og alt ser ut som det er bare velstand. Jeg er så letta!!! jippi Denne gangen var jeg dødsnervøs da jeg gikk inn, for jeg hadde fått for meg at vi sikkert kom til å se noe vi ikke likte... Men det ser altså bra ut!! 4D UL ble det også i dag. Legen kunne det ikke påsto hun, men prøvde seg fram. Hun så ansiktet, det gjorde vel egentlig ikke jeg, men minstemann har fine hender elsker Legetime etterpå og det ble mest av alt en samtale der jeg måtte garantere at jeg hadde det bra. Jeg leste oppned i papirene mine mens legen så på datan. Der sto det at pasienten ble ved utskrivelse informert om bla bla bla... og SKAL komme inn umiddelbart ved frisk blødning, smerter, eller økende sammentrekninger. Javel skalbli Svar på parvovirusprøver og ny UL av foster med tanke på vekstretardasjon (pga evt parvovirus), morkake og livmorhals og ny UL av foster pga evt skader fra ulykken om ca 4 uker tror jeg det var vi ble enige om.

Ang den forliggende morkaka, så finnes det enda et lite håp om at det ordner seg av seg selv sånn at jeg slipper keisersnitt. Så nå ber jeg om kryssede fingre og gode "vibber" for å få den til å flytte seg ganske nøyaktig to cm opp og bort fra indre mormunn. På forhånd takk! blomst

I skrivende stund er det er vanvittig liv i magen. Kjempekoselig! Men det kjennes at det er mye baby inni der. Ungen ligger på tvers og høøøøøøyt oppe. Ikke uvanlig ved forliggende morkake visstnok. Ved UL for en og to uker siden lå h*n med hodet ut til min venstre side. På UL i dag lå h*n som jeg trodde med hodet ut til min høyre side.

Og hodet ligger gjerne LANGT ut til sida. Uttafor og like under ribbeina en plass, så jeg føler liksom at jeg skviser hodet mellom ribbein og hoftekam når jeg må bøye meg.

Håper stabeistet kan innta en mer rett opp og ned-posisjon etterhvert som tida går mot termin, og gjerne med hodet så lengt ned mot morkaka som mulig. Sist bar jeg Ane kjempehøyt oppe helt til langt ut i fødselen, og magen ble enorm og sykt tung!

 
   
 
   
 
   

Betingelser for bruk av Ammetaka.no